ישנם מספר גורמים וסיבות שיכולים לגרום לקושי בקשר הזוגי:
גירושים של ההורים בתקופת הילדות יכולים לעורר חשש מבעיות בקשר הזוגי שיובילו לגירושין ועקב כך ליצור פעולות שיכולות לקדם את הגירושין או למנוע את הגירושין בכל מחיר.
חוסר ביטחון ודימוי עצמי נמוך מתקופת הילדות יכולים לגרום לאי הערכה עצמית מצד אנשים שיכולים לגרום עקב כך לאי הערכה מצד בני הזוג או להתנהגות אגרסיבית כלפי בני הזוג.
חוסר ביטחון ובעיות כלכליות בעבר יכולות לגרום לדאגנות יתר ולשליטת יתר שתפגע בקשר הזוגי, אלימות אותה אנשים חוו בעבר יכולה לגרור לאימוץ דפוס התנהגות זו גם כלפי בני הזוג ודפוסי התנהגות אותם רכשנו מההורים יכולים להשפיע על האופי כלפי בני הזוג ועל ידי כך לפגוע בקשר הזוגי.
ייעוץ זוגי נועד על מנת שאותם אנשים שחווים קושי בקשר הזוגי עקב אחד או יותר מהסיבות הרשומות מעלה יוכלו לברר בצורה יותר מעמיקה כיצד אותם גורמים משפיעים על התנהלותם הזוגית והאישית ועקב כך הם יוכלו להבין כיצד ניתן לשנות את אותם דפוסי התנהגות בעייתיים.
במהלך ייעוץ זוגי על בני הזוג בנוסף לפגישות המשותפות רצוי גם לבוא לפגישות אישיות על מנת שניתן יהיה להתמקד בעולמם האישי ובקשיים האישיים שלהם ללא התערבות בן הזוג השני על מנת לבנות יחסי אמון טובים יותר בין המטופל ומטפל ובזכות זה לעזור להם להבין בצורה טובה יותר מהם הדברים אותם הם חווים וכיצד ניתן לבצע שינוי התנהגותי ורגשי שיעזור להם בתחום הזוגי.
כאשר אחד מבני הזוג אינו מעוניין לעבור ייעוץ זוגי , יש להימנע ממצב בו אף אחד מהם לא יגיע והמצב יישאר כמו שהוא ללא שום שינוי ולכן עדיף שלפחות בן הזוג השני יגיע לייעוץ הזוגי ולו ניתן יהיה לייעץ ולתת את הכלים הדרושים על מנת להשפיע על יחסיו הזוגיים.
שינוי התנהגותו בהתאם לצורך והצעת דרכים על מנת לשפר את התקשורת והשותפות הזוגית שלו, ולרוב לאחר זמן מה ועם התקדמות התהליך גם בן הזוג שסירב בעבר להשתתף בייעוץ הזוגי יראה את ההתקדמות החיובית בקשר ויצטרף גם הוא לייעוץ הזוגי.