מתי פונים לטיפול

במהלך החיים אנו נפגשים בקשיים שונים ונקלעים למשברים שהם חלק נורמלי בהתפתחותנו. משברים אלו יכולים להוביל אותנו לצמיחה והתפתחות, אך עלולים גם להיות מקור לקשיים ולעיכוב ההתפתחות בחיי היחיד הזוג והמשפחה.

סיבות שכיחות לפניה לטיפול זוגי או משפחתי:

  • קשיים בדימוי העצמי, דימוי הגוף והביטחון העצמי.
  • קשיים באינטראקציה הבין אישית.
  • קשיים ביחסים זוגיים על רקע – תקשורת זוגית לקויה, מיניות שאינה מספקת, שחיקה, בגידה, מחלה, משבר אמצע החיים, "הקן המתרוקן" (עזיבת הילדים הבוגרים את הבית) ויחסים עכורים עם משפחת המוצא של בן/בת הזוג.
  • קשיים בהתמודדות עם ילדים ונוער מתבגר.
  • רצון לשיפור איכות החיים, צמיחה והתפתחות במישור האישי, זוגי, חברתי ועסקי.

בטיפול ניתן לברר את הבעיתיות שנוצרה ולאפשר צמיחה והתפתחות, תוך שינוי דפוסים מקובעים, זאת מתוך אמונה שבכל אחד מאיתנו יש את הכוחות החיוביים והיכולות לקדם עצמנו ולשפר את חיינו האישיים והזוגיים. רק יש להאיר כוחות אלו לעורר אותם ולחזקם באלו אני מנסה לתת יד ולסייע.

אני רואה את עצמי כשותפה בתהליך ולא מכתיבה אותו. אני מובילה אך לא אני זו שמחליטה באיזו דרך נצעד, מהי ה"צידה לדרך" שניקח איתנו והחשוב מכל – מה היעד שאליו נרצה להגיע.

עבודתי הטיפולית היא אקלקטית ומשלבת מספר גישות המותאמות על פי הצרכים הספציפיים של המטופל. יצויין, כי בכל ייעוץ וטיפול נשמרים כללי האתיקה, המחייבים דיסקרטיות ורגישות מירבית כלפי המטופלים.